Coaches gezocht voor Academic Diversity Lab

Amsterdam United, het studentenplatform van de UvA dat zich richt op diversiteit in de breedste zin van het woord, is een nieuw coachprogramma genaamd Academic Diversity Lab gestart. Hiervoor zijn zij op zoek naar ouderejaarsstudenten die eerstejaarsstudenten willen helpen hun weg te vinden op de universiteit.

Studeren is namelijk niet altijd zo makkelijk als het lijkt en veel studenten lopen in hun eerste jaar tegen verschillende problemen aan. Zo voelen sommige studenten zich niet thuis vanwege hun achtergrond en missen zij een divers netwerk.

Wat doe je als coach?

Als coach begeleid je startende studenten bij verschillende academische vaardigheden zoals het lezen van teksten en het schrijven van tentamens. Aan de andere kant geef je ze de mogelijk om een divers studentennetwerk op te bouwen.

Wat zit er in voor jou als coach?

Je krijgt trainingen, doet relevante ervaring op voor je verdere loopbaan en werkt aan je CV.

Interesse?

Lijkt het jou wat om eerstejaarsstudenten wegwijs te maken en tegelijkertijd zelf ook een netwerk op te bouwen? Geef je dan nu op door een mail te sturen naar: diversitylab.uva@gmail.com. Je zal dan worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.